Bratwurst on suosittu makkaratyyppi, joka tunnetaan mehukkuudestaan ja täyteläisestä maustaan. Ravintosisällöltään bratwurst sisältää tyypillisesti proteiinia, rasvaa ja vähän hiilihydraatteja. Laadukkaassa bratwurstissa on runsaasti arvokkaita proteiineja ja kohtuullisesti rasvaa, mikä tekee siitä ravitsevan aterian osan. Ravintosisältö vaihtelee valmistajan ja raaka-aineiden mukaan, mutta korkealaatuisissa bratwursteissa on vähemmän lisäaineita ja enemmän aitoja raaka-aineita. Kohtuudella nautittuna bratwurst voi olla osa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Bratwurst on lihapitoisuudeltaan yleensä korkea makkara, joka sisältää tyypillisesti 60-85% lihaa. Perinteinen bratwurst valmistetaan pääasiassa sian- tai naudanlihasta, mutta myös näiden sekoituksista. Keskimääräinen bratwurst (100g) sisältää noin: Energiaa: 250-300 kcal Proteiinia: 12-15 g Rasvaa: 20-25 g Hiilihydraatteja: 1-3 g Suolaa: […]
Lue lisääAjankohtaista
Bratwurstin oikea valmistustapa grillissä
Bratwurstin grillaaminen on taitolaji, jossa oikeat menetelmät johtavat täydelliseen makuelämykseen. Onnistunut bratwurst on pinnaltaan rapeaksi paistunut ja sisältä mehukas, säilyttäen kaikki aromikkaat maut. Avain täydelliseen bratwurstiin on oikeassa lämpötilassa grillaaminen, sopiva kypsennysaika ja huolellinen valmistelu. Tässä oppaassa käymme läpi, miten valmistat maukkainta bratwurstia grillissä niin, että lopputulos on aina mehukas ja täyteläinen. Bratwurst on alun perin saksalainen makkaraherkku, joka on valloittanut grilliherkuttelijoiden sydämet ympäri maailman. Sen mehukas rakenne ja maukas maku tekevät siitä täydellisen valinnan grilliin. Bratwurst valmistetaan tyypillisesti porsaan- tai naudanlihasta, ja se maustetetaan perinteisesti suolalla, pippurilla, muskotilla ja korianterilla. Oikea valmistustapa on avainasemassa täydellisen bratwurstin saavuttamiseksi. Liian korkeassa […]
Lue lisää3 herkullista wrappia juhlien tarjoiluihin
Juhlat lähestyvät ja tarjoilujen suunnittelu on käynnissä? Savuleikkele-wrapit ovat täydellinen valinta, kun haluat tarjota jotain helppoa mutta näyttävää. Nämä herkulliset kääryleet voi valmistaa etukäteen, ne ovat muunneltavissa lukemattomilla tavoilla ja mikä parasta – ne säilyvät tarjoilupöydässä hyvin ilman erityisjärjestelyjä. Savuleikkeleet tuovat wrappeihin paitsi syvää makua, myös proteiinia ja ravintoarvoja, jotka tekevät niistä täyttäviä cocktailpaloja. Näillä kolmella reseptillä luot juhliin varmasti vaikutuksen herättävän tarjoilun, joka sopii monenlaisiin teemoihin ja vuodenaikoihin. Välimeren maut tuovat juhliin aurinkoista tunnelmaa vuodenajasta riippumatta. Tässä kreikkalaistyylisessä wrapissa yhdistyvät ohuen ohueksi leikattu savupaisti ja kreikkalaisen keittiön raikkaat elementit, jotka luovat täydellisen makujen tasapainon. Ainekset (noin 20 pientä palaa […]
Lue lisääSavukalkkunan tarjoiluehdotuksia juhliin
Savukalkkuna on monipuolinen ja herkullinen valinta juhlien tarjoilupöytään. Se tarjoaa täyteläisen maun ja sopii erilaisiin tarjoilukokonaisuuksiin kylmistä cocktailpaloista lämpimiin pääruokiin. Savukalkkunan etuna on sen valmis kypsyys, mikä tekee siitä kätevän raaka-aineen kiireiselle juhlanjärjestäjälle. Se on myös ravitsemuksellisesti kevyempi vaihtoehto monille perinteisille juhlaruoille ja soveltuu useimpiin erikoisruokavalioihin. Seuraavaksi esittelemme erilaisia tapoja hyödyntää savukalkkunaa juhlien tarjoiluissa. Savukalkkuna tuo juhlapöytään monipuolisuutta ja tyylikkyyttä useilla eri tavoilla. Se toimii erinomaisesti sekä cocktailtilaisuuksissa, buffet-pöydässä että istuvan illallisen alkupalana tai jopa pääruokana. Savukalkkunan kevyt savuaromi ja mehevä rakenne tekevät siitä miellyttävän makuelämyksen monenlaisille vieraille. Savukalkkunan suurimpia etuja on sen helppous: se on valmiiksi kypsennetty, joten sitä […]
Lue lisää