Kun kesä kutsuu ulkoilemaan, kaipaa piknik-korin täytteeksi helppoja mutta maukkaita eväitä. Korppukinkku on täydellinen raaka-aine piknik-ruokiin – se säilyy erinomaisesti lämpimässäkin säässä, on vähärasvainen ja tarjoaa proteiinia jaksamiseen. Kevyt mutta täyttävä korppukinkku antaa energiaa kesäpäivän aktiviteetteihin tuomatta raskasta oloa. Oli kyseessä sitten patongit, wrapit tai salaatit, korppukinkku tuo annoksiin mehevää makua ja täyteläisyyttä. Nämä viisi reseptiä ovat helppoja valmistaa, maistuvat ihanilta ja kulkevat kätevästi mukana kesän ihanimpiin piknikhetkiin.
Korppukinkku piknikillä – suolainen herkku kesäpäivän ratoksi
Korppukinkku on monipuolinen herkku, joka soveltuu erityisen hyvin ulkoilmassa nautittaviin aterioihin. Sen kevyt ja mureaksi kuivattu rakenne tekee siitä ihanteellisen valinnan kun haluaa maukkaita mutta ei liian raskaita eväitä. Vähärasvaisena tuotteena korppukinkku on myös terveellinen valinta piknik-koriin, ja sen sisältämä laadukas proteiini pitää nälän loitolla.
Korppukinkun parhaita puolia on sen erinomainen säilyvyys. Auringonpaisteessakaan ei tarvitse huolehtia pilaantumisesta, mikä tekee siitä turvallisen vaihtoehdon kesäpäivän eväisiin. Lisäksi sen ohut rakenne tekee siitä monikäyttöisen – sitä voi käyttää täytteenä leivissä, wrapeissa, tai pilkottuna salaatteihin. Korppukinkku tuo annoksiin sopivan suolaisuuden ja umamin, joka täydentää muita makuja herkullisella tavalla.
Piknikillä korppukinkku sopii mainiosti osaksi erilaisia kokonaisuuksia. Yhdistä se raikkaiden kasvisten, juuston ja erilaisten levitteiden kanssa saadaksesi monipuolisen makuelämyksen. Korppukinkun kanssa sopivat niin perinteiset kuin modernimmatkin maut – kokeile rohkeasti yhdistää sitä vaikkapa eksoottisiin hedelmiin, pähkinöihin tai erilaisiin tahnioihin.
Klassinen korppukinkku-patonki punajuurihummuksella
Tämä herkullinen patonki yhdistää rapeakuorisen leivän, pehmeän punajuurihummuksen ja murea korppukinkku -siivut täydelliseksi kokonaisuudeksi, jota on helppo nauttia ulkoilmassa.
Ainekset (4 annosta):
- 1 patonki
- 1 pkt murea korppukinkku (150-200g)
- 1 purkki punajuurihummusta (tai valmista itse: 1 keitetty punajuuri, 1 purkki kikherneitä, 2 rkl tahinia, 1 valkosipulinkynsi, sitruunamehua, suolaa)
- 2 dl rucola- tai babypinaattilehtiä
- 1 kurkku ohuina siivuina
- Tuoretta timjamia tai basilikaa
Valmistus:
- Halkaise patonki pitkittäin ja anna sen jäähtyä kokonaan jos käytät tuoretta patonkia.
- Levitä runsaasti punajuurihummusta molemmille puoliskoille.
- Asettele korppukinkku tasaisesti hummuksen päälle.
- Lisää kurkku, rucolalehdet ja yrtit.
- Paina patongin puoliskot yhteen ja kääri tiukasti voipaperiin.
- Piknikillä leikkaa patonki annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.
Tämä patonki säilyy erinomaisesti useamman tunnin, sillä punajuurihummus suojaa leipää kostumiselta ja korppukinkku kestää hyvin lämpimässäkin. Halutessasi voit toteuttaa saman reseptin myös yksittäisillä sämpylöillä, jolloin annokset on helpompi jakaa.
Korppukinkku-wrap tuorejuustolla – miten tehdä täydellinen wrap?
Nämä helppotekoinen ja kätevästi käteen sopiva wrap on loistava valinta piknikille. Tiiviisti käärittynä se pysyy kasassa ja säilyttää tuoreutensa pitkään.
Ainekset (4 annosta):
- 4 isoa vehnätortillaa
- 1 pkt murea korppukinkku
- 200 g tuorejuustoa
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 porkkana raasteena
- 1 punainen paprika suikaleina
- 2 dl babypinaattia
- Ripaus mustapippuria
Valmistus:
- Sekoita tuorejuustoon hienonnettu tilli, sitruunamehu ja mustapippuri.
- Levitä tortilloille tasainen kerros maustettua tuorejuustoa, mutta jätä reunoille noin 2 cm tyhjää.
- Asettele korppukinkku-siivut limittäin tuorejuuston päälle, peittäen noin 2/3 tortillasta.
- Levitä porkkanaraasteesta ohut kerros kinkun päälle.
- Lisää paprikasuikaleet ja babypinaatti.
- Kääri tortilla tiukaksi paketiksi: taita ensin sivut sisään ja sitten kääri rullalle aloittaen täytteellisestä päästä.
- Kääri folioon tai voipaperiin ja anna asettua jääkaapissa 30 minuuttia ennen piknikille lähtöä.
- Leikkaa viistosti puoliksi juuri ennen tarjoilua.
Onnistuneen wrapin salaisuus on siinä, että täytteet levitetään tasaisesti ja tortilla kääritään riittävän tiukasti. Tuorejuusto toimii myös ”liimana”, joka pitää wrapin koossa. Piknikillä säilytä wrapit jäähdytetyssä kylmälaukussa mahdollisimman pitkään.
Korppukinkku-salaatti kesäisillä kasviksilla
Tämä raikas salaatti on täydellinen valinta kuumaan kesäpäivään. Kevyet ja maukkaat raaka-aineet yhdistyvät herkulliseksi kokonaisuudeksi, joka on helppo pakata mukaan.
Ainekset (4 annosta):
- 1 pkt murea korppukinkku suikaleina
- 200 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
- 1 kurkku kuutioina
- 1 punainen paprika kuutioina
- ½ punasipuli ohuina renkaina
- 100 g salaattijuustoa kuutioina
- 2 dl keitettyjä vihreitä papuja (voi korvata säilykepavuilla)
- ½ dl mustia oliiveja
Kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 tl hunajaa
- Suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Valmistus:
- Leikkaa korppukinkku sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Yhdistä kaikki salaatin ainekset isossa kulhossa.
- Kaada kastike ainesten päälle vasta piknikpaikalla ja sekoita kevyesti.
Piknikille kannattaa pakata salaatin ainekset ja kastike erikseen tiiviisiin rasioihin. Näin kasvikset säilyvät rapeina ja korppukinkku mureana. Voit tarjota salaatin sellaisenaan tai täyttää sillä pieniä cocktail-sämpylöitä paikan päällä.
Korppukinkku-täytteiset ruisleipärullat
Suomalaisten rakastama ruisleipä saa uuden muodon näissä helpoissa ja herkullisissa rullissa. Täytteenä toimiva korppukinkku ja yrttivoisekoitus luovat ihanan makuyhdistelmän.
Ainekset (noin 20 rullaa):
- 10 viipaletta ohutta ruisleipää (pyöreä reikäleipä toimii myös)
- 1 pkt murea korppukinkku
- 150 g pehmeää voita
- 2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 1 rkl tilliä hienonnettuna
- 1 tl sinappia
- 2 dl raastettua porkkanaa
- Tuoretta piparjuurta raastettuna (valinnainen)
Valmistus:
- Sekoita pehmeään voihin hienonnetut yrtit ja sinappi.
- Kaulitse ruisleipäviipaleet varovasti hieman ohuemmiksi.
- Levitä jokaiselle leivälle ohut kerros yrttivoita.
- Asettele korppukinkku-siivut leivän päälle.
- Ripottele porkkanaraasteesta ohut kerros ja halutessasi hieman piparjuuriraastetta.
- Kääri jokainen leipä tiukaksi rullaksi.
- Kääri rullat tiukasti kelmuun ja anna asettua jääkaapissa vähintään 1 tunti.
- Poista kelmu ja leikkaa rullat noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Nämä ruisleipärullat ovat täydellisiä piknik-naposteltavia, sillä ne on helppo syödä sormin. Pakattuina kelmuun ne säilyvät hyvin ja kestävät kuljetusta. Halutessasi voit myös kokeilla erilaisia täytteitä, kuten tuorejuustoa, kurkkua tai kylmäsavulohta korppukinkun seurana.
Parhaat vinkit onnistuneeseen piknik-kokemukseen korppukinkun kanssa
Korppukinkku-herkut ovat täydellisiä kumppaneita kesäiselle piknikille. Näillä resepteillä varmistat, että eväät maistuvat ja säilyvät tuoreina ulkoilmassa. Korppukinkun erinomaiset ominaisuudet, kuten vähärasvaisuus, hyvä säilyvyys ja rikas proteiinipitoisuus, tekevät siitä ihanteellisen raaka-aineen kesäpäivien ulkoruokailuun.
Kaikkien näiden herkullisten reseptien salaisuus on laadukkaissa raaka-aineissa. Savuhovin valmistama murea korppukinkku on erinomainen valinta kaikkiin näihin annoksiin. Korppukinkku valmistetaan perinteisillä menetelmillä, joissa laadukas suomalainen liha pääsee oikeuksiinsa.
Me Savuhovilla olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota laadukkaita, vähärasvaisia ja maistuvia tuotteita suomalaisten ruokapöytiin ja piknik-koreihin. Korppukinkumme on valmistettu korkealaatuisesta lihasta, joka on käsitelty lempeästi kypsyttäen ja savustaen.
Kokeile näitä herkullisia reseptejä kesän piknikeillä ja löydä oma suosikkisi korppukinkku-annoksista. Kaupasta löydät Savuhovin murea korppukinkun, jolla teet näistä resepteistä entistäkin herkullisempia. Ihanaa piknik-kesää!