Joulukalkkunan tähteet tarjoavat mainion pohjan monipuolisille ja herkullisille ruoille juhlapyhien jälkeen. Siivutettu joulukalkkuna säilyy asianmukaisesti säilytettynä useita päiviä ja sopii erinomaisesti erilaisiin ruokiin kuten keittoihin, salaatteihin, pastaruokiin ja kansainvälisiin herkkuihin. Näillä vinkeillä ja resepteillä muunnat joulun herkulliset tähteet arkea helpottaviksi ja maukkaasti monipuolisiksi aterioiksi.
Miten säilyttää joulukalkkunan tähteitä turvallisesti?
Joulukalkkunan tähteet säilyvät jääkaapissa 3-4 päivää, kun ne pakataan ilmatiiviiseen astiaan tai kääritään tiukasti kelmuun mahdollisimman pian ruokailun jälkeen. Pakastettuna siivutettu joulukalkkuna säilyy erinomaisena jopa 2-3 kuukautta, kun se on pakattu ilmatiiviiseen pakastepussiin tai -rasiaan.
Ruokaturvallisuuden varmistamiseksi on tärkeää jäähdyttää kalkkuna huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin laittamista, mutta älä jätä sitä huoneenlämpöön yli kahdeksi tunniksi. Siivutettu joulukalkkuna on helppo pakata pienempiin annospusseihin, mikä helpottaa käyttöä myöhemmin.
Säilytysvinkit:
- Käytä ilmatiiviitä rasioita, jotka estävät kalkkunan kuivumisen
- Merkitse pakkauksiin päivämäärät, jotta tiedät milloin ne on pakastettu
- Pakasta kalkkuna pienissä erissä, jotta voit sulattaa vain tarvitsemasi määrän
- Sulata pakastettu kalkkuna aina jääkaapissa, ei huoneenlämmössä
- Lämmitä kalkkuna vähintään 75 asteeseen ennen tarjoilua
Mitä helppoja ja nopeita ruokia voi valmistaa joulukalkkunan tähteistä?
Joulukalkkunan tähteistä valmistat nopeasti maukkaita arkiaterioita, jotka ovat valmiita jopa 15-20 minuutissa. Siivutettu kalkkuna on erityisen kätevä, sillä se on jo valmiiksi sopivan kokoisina paloina eri ruokiin.
Pikainen kalkkuna-ceasarsalaatti
Tarvitset:
- 150 g siivutettua joulukalkkunaa
- 1 romanasalaattia
- 2 rkl parmesaanilastuja
- 1 dl caesar-kastiketta
- 1 dl krutonkeja
Valmistus: Revi salaatti kulhoon, lisää kalkkuna suikaleina, kaada kastike päälle ja viimeistele parmesaanilastuilla ja krutongeilla. Valmis 10 minuutissa!
Täyteläiset kalkkuna-wrapit
Tarvitset:
- 4 tortillalettua
- 200 g siivutettua joulukalkkunaa
- 1 avokado viipaloituna
- 1 dl raastettua juustoa
- 4 rkl yrttituorejuustoa
- Rucolaa
Valmistus: Levitä tortillalettujen päälle tuorejuustoa, asettele kalkkuna, avokado ja rucola. Ripottele juustoa päälle, kääri rullalle ja puolita. Nopea lounas tai iltapala on valmis 15 minuutissa.
Kuinka valmistaa täydellinen kalkkuna-pasta-ateria?
Kalkkunapasta on nopea arkiruoka, joka valmistuu 20 minuutissa ja on täynnä makua. Siivutettu joulukalkkuna sopii pasta-annoksiin erinomaisesti, sillä se on valmiiksi ohutta ja kypsää.
Kermainen kalkkuna-pestopasta
Ainekset (4 hengelle):
- 400 g pastaa (esim. fusilli tai penne)
- 250 g siivutettua joulukalkkunaa suikaleina
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 3 rkl pestokastiketta
- 2 dl ruokakermaa
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 1 rkl oliiviöljyä
- Mustapippuria ja suolaa
Valmistusohje:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
- Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä
- Lisää kalkkuna ja lämmitä hetki
- Kaada kerma joukkoon ja keitä kokoon hieman
- Sekoita pesto ja parmesaani kastikkeeseen
- Yhdistä kastike ja valutettu pasta, anna maustua hetki
Joulukalkkunan tähteistä saat siis valmistettua monipuolisesti erilaisia herkkuja, jotka sopivat arkeen ja tuovat vaihtelua ruokapöytään. Savuhovin siivutettu joulukalkkuna tarjoaa tähän mainiosti sopivan raaka-aineen – se on valmiiksi siivutettu, juuri sopivan ohutta ja sopii helposti monenlaisiin ruokiin. Savuhovin joulukalkkuna on vähärasvainen ja sydänmerkitty, joten se on myös terveellinen valinta aterioillesi. Tutustu koko herkulliseen tuotevalikoimaamme ja löydä uudet suosikkisi!