RESEPTIT
Kurpitsa-Kinkkkupasta
Täyteläinen, syksyinen ja vastustamattoman maukas kermainen kurpitsakinkkupasta.
Valmistusaika 55 min
Kypsennysaika 45 min
Työaika 10 min
2 - 3 annosta
Raaka-aineet
Valmistusohje
Raaka-aineet
Määrä | Raaka-aineet |
|---|---|
1 pkt | Savuhovi Pitkään kypsynyt MUREA UUNIKINKKU 180 g |
300 g | Kuorittua kurpitsaa (myskikurpitsa tai hokkaido) |
300 g | Pastaa (tagliatelle tai penne) |
2 rkl | Oliiviöljyä |
2 dl | Kuohukermaa |
2 kpl | Valkisipulinkynttä |
Parmesanjuustoa | |
Tuoretta timjamia | |
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan |
Valmistus ohje:
- Lämmitä uuni 200 °C . Poista kurpitsasta siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Levitä pellille, lisää öljyä ja paahda noin 45 min, tai kunnes kurpitsa on täysin pehmeää.
- Keitä pasta suolalla maustetutassa vedessän noin 8 minuuttia, tai kunnes se on sopivan kypsää. Valuta ja huuhtele lämpimällä vedellä.
- Kuullota pienennetyt valkosipulit pannulla tilkassa öljyä. Lisää Savuhovin kinkkukuutiot ja paista hetki.
- Muussaa kurpitsa ja lisää pannulle. Halutessasi voit soseuttaa osan kurpitsasta kastikkeen sekaan sauvasekoittimella.
- Lisää kerma, suola, pippuri ja tuore timjami, sekoita.
- Lisää valutettu pasta kastikkeeseen. Sekoita ja lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
- Viimeistele parmesaanilla ja tuoreella timjamilla