Miten valmistaa kinkkulastupizzaa nuotiolla?
Talviretki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia raittiista ilmasta ja luonnon rauhasta. Mikä olisikaan parempi tapa tehdä retkestä unohtumaton kuin valmistaa herkullista kinkkulastupizzaa nuotiolla? Kinkkulastupizzan valmistaminen nuotiolla on yllättävän helppoa, kunhan muistaa muutaman tärkeän seikan.
Kinkkulastupizzaa varten tarvitset seuraavat ainekset: valmispohja, tomaattikastike, Savuhovin saunapalvikinkkulastut, juustoraaste ja haluamasi lisätäytteet kuten sienet tai paprika. Lisäksi tarvitset alumiinifolion, jolla voit suojata pizzan paiston ajaksi. Valmistus alkaa nuotion lämmittämisellä tasaiseksi. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle, lisää kinkkulastut ja juusto sekä muut täytteet. Kääri pizza huolellisesti folioon ja paista nuotion hehkussa noin 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pohja rapea.
Mitä huomioida nuotiopizzan paistamisessa kylmässä?
Kylmässä säässä nuotiopizzan paistaminen voi kohdata omat haasteensa, mutta onnistuminen on mahdollista muutamilla vinkeillä. Tärkeintä on varmistaa nuotion tasainen lämpö, jotta pizza paistuu tasaisesti. Hyvä tapa on käyttää riittävän suuria leppähalkoja, jotka pitävät lämmön tasaisena pidempään.
Muista myös turvallisuus: varmista, että nuotio on hyvin suojattu tuulelta ja että sinulla on sammutusvälineet käsillä. Kylmässä pizzan paistoaika voi olla hieman pidempi, joten kärsivällisyys on valttia. Käytä metallista pizzapannua tai ritilää, jotta pizza kypsyy tasaisesti. Tarkkaile pizzaa säännöllisesti ja käännä sitä tarvittaessa, jotta se paistuu kauttaaltaan.
Miksi kinkkulastupizza on talviretken hitti?
Kinkkulastupizza on noussut talviretkeilijöiden suosikiksi useista syistä. Sen valmistaminen ulkona on helppoa, ja makuyhdistelmä on yksinkertaisesti vastustamaton. Savuhovin saunapalvikinkku tuo pizzaan perinteisen savun maun, joka sopii täydellisesti ulkoilmaan ja nuotion tunnelmaan.
Kinkkulastupizza on myös monipuolinen ruoka, jota voi varioida mielensä mukaan. Se on kevyttä ja vähärasvaista, joten se sopii hyvin retkiruoaksi, kun haluat nauttia herkullisesta ateriasta ilman raskasta oloa. Lisäksi pizza on jaettavissa, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon seurueen kesken jaettavaksi.
Mitkä ovat parhaat lisukkeet kinkkulastupizzalle?
Kinkkulastupizzan kylkeen sopii monia erilaisia lisukkeita, jotka tekevät ateriasta vieläkin nautittavamman. Klassisia vaihtoehtoja ovat tuoreet vihannekset kuten rucola tai basilika, jotka tuovat raikkautta pizzan makuun. Voit myös kokeilla oliiveja tai artisokansydämiä, jotka tuovat mukavasti suolaisuutta ja tekstuuria.
Talviretken tunnelmaan sopivat erinomaisesti lämpimät lisukkeet kuten kuuma tomaattikeitto tai yrttinen liemi, jotka voi nauttia pizzan ohella. Ja mikä olisikaan parempi päätös aterialle kuin kuppi höyryävän kuumaa kaakaota tai glögiä nuotion äärellä nautittuna?
Kinkkulastupizza Nuotiolla
Talviretken herkullisin hetki voi olla, kun valmistat kinkkulastupizzan nuotiolla. Tämä yksinkertainen ja maukas retkiruoka on helppo tehdä ja tarjoaa lämmintä lohtua kylmässä ilmassa. Kinkkulastupizzaa voi valmistaa vaivattomasti valmispohjasta ja täyttää herkullisilla täytteillä, kuten savuhovin saunapalvikinkkulastuilla, juustolla ja muilla lisukkeilla.
Ainekset (2-4 annosta):
- 1-2 valmispizza pohjaa (esimerkiksi ohut, pyöreä pohja)
- 1 dl tomaattikastiketta
- 100-150 g Savuhovin saunapalvikinkkulastuja
- 1-1,5 dl juustoraastetta (esimerkiksi mozzarella tai emmental)
- Halutessasi lisätäytteitä, kuten:
- 1 paprika, suikaloituna
- 1 dl sieniä (esim. herkkusieniä), pilkottuna
- 1/2 punasipuli, viipaloituna
- 1/2 tl kuivattua oreganoa (valinnainen)
- Alumiinifoliota pizzan paistamiseen
Valmistusohjeet:
- Valmistele nuotio:
- Aloita nuotion lämmittäminen tasaiseksi ja varmistamalla, että se on kypsennysvalmis. Pidä lämpö kohtuullisena, jotta pizza ei pala vaan kypsyy tasaisesti.
- Valmista pizzapohja:
- Aseta valmispizzapohja nuotiolle tarkoitetulle ritilälle tai alustalle. Voit myös käyttää pizzakivipohjaa, jos sellainen on käytettävissä.
- Levitä täytteet:
- Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle tasaisesti.
- Lisää Savuhovin saunapalvikinkkulastut, juustoraaste ja haluamasi lisätäytteet (paprika, sienet, sipuli jne.). Mausta halutessasi kuivalla oreganolla.
- Kääri pizza folioon:
- Käännä pizza varovasti alumiinifolioon, jotta se on hyvin suojassa paistettaessa. Folio estää pizzaa palamasta ja auttaa säilyttämään kosteuden.
- Paista nuotiolla:
- Aseta folioon kääritty pizza nuotion hehkuun, mutta ei suoraan liekkeihin. Anna pizzan paistua noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohja on rapea. Voit tarkistaa kypsyyden nostamalla pizzan varovasti folion sisältä ja kokeilemalla pohjan kypsyyttä.
- Tarjoilu:
- Kun pizza on valmis, poista se nuotiosta ja anna jäähtyä hetki ennen syömistä. Avaa folio ja nauti kuumana ja herkullisena!
Vinkkejä ja variaatioita:
- Voit valita pizzaan oman suosikkijuustosi, kuten sinihomejuuston, fetan tai mozzarellan.
- Jos haluat lisätä makua, voit käyttää tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, pizzan päälle juuri ennen tarjoilua.
- Täytteet voivat vaihdella mieltymystesi mukaan – kokeile esimerkiksi oliiveja, ananasta tai pepperonia.
Kuinka Savuhovi voi auttaa talviretkellä?
Savuhovi tarjoaa laadukkaita ja perinteisiä suomalaisia tuotteita, jotka tekevät talviretken ruokailuhetkistä erityisiä. Meidän saunapalvikinkkumme on täydellinen valinta kinkkulastupizzaan, sillä se tuo aitoja ja perinteisiä makuja ulkoilmassa nautittavaksi. Lisäksi tuotteemme ovat Avainlippu-merkittyjä ja lähes kaikilla on sydänmerkki, mikä korostaa tuotteen terveellisyyttä.
Laajasta valikoimastamme löydät myös muita leikkeleitä, makkaroita ja palatuotteita, jotka sopivat erinomaisesti retkiruokailuun. Olitpa sitten suunnittelemassa talviretkeä perheen tai ystävien kanssa, Savuhovin tuotteet tuovat makua ja laatua jokaiseen ateriaan. Kokeile ja ihastu – anna meidän olla osa unohtumatonta retkikokemustasi!