3 herkullista wrappia juhlien tarjoiluihin

Juhlat lähestyvät ja tarjoilujen suunnittelu on käynnissä? Savuleikkele-wrapit ovat täydellinen valinta, kun haluat tarjota jotain helppoa mutta näyttävää. Nämä herkulliset kääryleet voi valmistaa etukäteen, ne ovat muunneltavissa lukemattomilla tavoilla ja mikä parasta – ne säilyvät tarjoilupöydässä hyvin ilman erityisjärjestelyjä. Savuleikkeleet tuovat wrappeihin paitsi syvää makua, myös proteiinia ja ravintoarvoja, jotka tekevät niistä täyttäviä cocktailpaloja. Näillä kolmella reseptillä luot juhliin varmasti vaikutuksen herättävän tarjoilun, joka sopii monenlaisiin teemoihin ja vuodenaikoihin.

1: Välimeren herkku: Kreikkalainen savupaisti-feta wrap

Välimeren maut tuovat juhliin aurinkoista tunnelmaa vuodenajasta riippumatta. Tässä kreikkalaistyylisessä wrapissa yhdistyvät ohuen ohueksi leikattu savupaisti ja kreikkalaisen keittiön raikkaat elementit, jotka luovat täydellisen makujen tasapainon.

Ainekset (noin 20 pientä palaa varten):

  • 4 isoa vehnätortillaa
  • 200 g ohueksi leikattua savupaistia
  • 150 g fetajuustoa murustetuna
  • 1 dl mustia oliiveja viipaloituna
  • 1 punainen paprika ohuina suikaleina
  • 1 kurkku ohuina suikaleina
  • 1 punasipuli ohuina renkaina
  • 2 dl tzatziki-kastiketta
  • Tuoretta oreganoa

Valmistus:

  1. Levitä tortilloille ohut kerros tzatziki-kastiketta, jättäen reunoille hieman tilaa.
  2. Asettele savupaistisiivut tasaisesti kastikkeen päälle.
  3. Ripottele feta, oliivit ja vihannekset tasaisesti täytteeksi.
  4. Mausta tuoreella oreganolla.
  5. Kääri tortilla tiukaksi rullaksi ja kiedo kevyesti kelmuun.
  6. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  7. Leikkaa terävällä veitsellä noin 2 cm paksuisiksi paloiksi juuri ennen tarjoilua.

2: Aasialainen makuelämys: Marskin bratwurst -wrap wasabilla ja pikkelöidyillä vihanneksilla

Itämaiset maut tuovat juhlatarjoiluihin eksotiikkaa ja yllätyksellisyyttä. Tässä wrapissa herkullinen Marskin bratwurst kohtaa aasialaisen keittiön raikkaat ja tulisemmat elementit, luoden uniikin makuelämyksen.

Ainekset (noin 20 pientä palaa varten):

  • 4 isoa vehnätortillaa
  • 200 g Marskin bratwurstia ohueksi leikattuna
  • 2 rkl wasabitahnaa
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 pieni porkkana juliennesuikaleina
  • 1 dl pikkelöityä punasipulia
  • 1 dl pikkelöityä retikkaa
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Pikkelöidyt vihannekset (valmista päivä etukäteen):

  1. Sekoita 1 dl riisiviinietikkaa, 1 dl vettä, 2 rkl sokeria ja 1 tl suolaa.
  2. Kaada liemi ohueksi leikattujen vihannesten päälle ja anna maustua jääkaapissa.

Valmistus:

  1. Sekoita wasabitahna ja majoneesi tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Levitä kastiketta ohut kerros tortilloille.
  3. Asettele Marskin bratwurst -siivut tasaisesti päälle.
  4. Lisää pikkelöidyt vihannekset ja korianteri.
  5. Pirskota kevyesti seesamiöljyä ja ripottele seesaminsiemeniä.
  6. Kääri tiukaksi rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
  7. Leikkaa vinoittain paloiksi juuri ennen tarjoilua.

3: Pohjolan klassikko: Savuleikkelewrap karpalo-sinihomejuustotäytteellä

Pohjoismaiset makuyhdistelmät tarjoavat täydellisen tasapainon makeaa, suolaista ja kirpeää. Tämä wrap yhdistää perinteiset kotimaiset maut tavalla, joka tekee siitä täydellisen talvijuhliin ja pikkujouluihin.

Ainekset (noin 20 pientä palaa varten):

  • 4 isoa vehnätortillaa
  • 200 g ohueksi leikattua savukinkkua tai savupaistia
  • 100 g sinihomejuustoa murustetuna
  • 4 rkl karpalohilloa
  • 2 dl rucolaa
  • 1 punainen omena ohuina viipaleina
  • 2 rkl paahdettuja saksanpähkinöitä rouhittuna
  • 2 rkl hunajaa

Valmistus:

  1. Levitä tortilloille ohut kerros karpalohilloa.
  2. Asettele savuleikkeleet tasaisesti pinnalle.
  3. Ripottele sinihomejuusto, omenaviipaleet ja saksanpähkinät täytteeksi.
  4. Lisää rucola ja valuta kevyesti hunajaa päälle.
  5. Kääri tiukaksi rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.
  6. Leikkaa cocktailpaloiksi juuri ennen tarjoilua.
  7. Halutessasi voit kiinnittää palat cocktailtikuilla näyttävyyden lisäämiseksi.

Vinkkejä täydellisen savuleikkele-wrapin valmistamiseen

Onnistuneen savuleikkele-wrapin valmistamisessa on muutamia nikesejä, jotka kannattaa pitää mielessä. Ensinnäkin, raaka-aineiden tuoreus ja laatu ovat avainasemassa. Käytä aina tuoreita tortilloja, jotka ovat helposti käsiteltäviä eivätkä repeile käärittäessä. Mikäli tortillat tuntuvat hieman kovilta, lämmitä niitä hetki mikrossa pehmenemisen edistämiseksi.

Valmista wrapit aina hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mutta leikkaa ne paloiksi vasta juuri ennen pöytään viemistä. Näin estät tortillojen kostumisen ja säilytät täytteiden tuoreuden. Tiivis kääriminen ja kelmutus auttavat säilyttämään muodon, mutta muista antaa kääryleiden levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista – näin täytteet ehtivät asettua ja leikkaaminen on helpompaa.

Meillä Savuhovissa panostamme siihen, että savuleikkeleemme ovat erinomainen valinta terveystietoiselle herkkusuulle. Tuotteemme ovat vähärasvaisia ja useissa on sydänmerkki laadun takeena. Erityisesti savupaisti ja Marskin bratwurst ovat loistavia valintoja wrappeihin niiden miedon savuisen maun ja erinomaisen leikkautuvuuden ansiosta. Tuotteitamme voi käyttää monipuolisesti erilaisissa resepteissä arkena ja juhlassa.

Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä ja löydä omat suosikkimakusi. Wrapit juhliin ovat paitsi maukkaita, myös joustava tapa tarjota monipuolinen kattaus erilaisille makumieltymyksille. Herkulliset savuleikkele-wrapit tuovat juhliin helposti valmistettavaa luksusta, joka jättää vieraasi vaikuttuneiksi.